Güneş neden geceleri parlamaz?

Güneş neden geceleri parlamaz?

Güneş neden geceleri parlamaz?

Aslında, geceleri güneş parlıyor, ama biz onu göremiyoruz.Uzayda dönen Dünya, her yirmi dört saatte bir tamamen döner.Bu dönme sırasında dünyanın her bir parçası belirli bir süre güneşe bakacak.Bu ‘gün’ dediğimiz zamandır.Dünyanın yaşadığımız kısmı güneşten uzaklaştığında ve ışığını göremediğimizde zamana ‘gece’ diyoruz.Öyleyse, sizin için gündüz olduğunda, başka topraklarda, diğer birçok insan için gecedir.

Öğleden sonra, Güneş parlak sarı görünür.Akşam ve şafak vakti kırmızıya döner.Neden?

Akşam ve şafak vakti, Güneş ufukta alçalır. Sonuç olarak, Güneş ışınları bize ulaşmadan önce atmosferde nispeten daha uzun bir mesafe kat ederler. Bu nedenle, ışığın hava molekülleri tarafından saçılması daha büyük ölçüde gerçekleşir. Bu saçılma seçicidir. Daha uzun dalga boyuna sahip dalgalar, daha kısa dalga boylu dalgalara göre çok daha az saçılır.

Sonuç olarak, alacakaranlık ve şafağa yakın, aldığımız ışık yolda menekşe, çivit, mavi ve yeşil bileşenlerin çoğunu kaybeder. Sarı, turuncu ve kırmızı kalır. Güneş ufka yaklaştıkça, sarı ve turuncu kısımlar da giderek tükenir ve esas olarak kırmızı renkle baş başa kalırız. Saçılma derecesi, dalga boyunun dördüncü kuvveti ile ters orantılı olduğundan, menekşe rengi kırmızıdan yaklaşık 16 kat daha fazla tükenir. Bu aynı diferansiyel saçılma bize mavi gökyüzümüzü verir.

clouds

Dünya nasıl varoldu?

Tüm gök cisimleri gibi Dünya’nın da bir tarihi vardır. Birisi tamamen şekillendirilmiş bir kaya, kum ve su topu çıkarıp onu uzaya dikkatlice yerleştirdiği için var olmadı. Dünya, nihayet güneş sistemimizi yaratan süreçle oldukça yavaş bir şekilde var oldu. Bu konudaki en mantıklı teori, bu sürecin büyük bir toz ve gaz bulutunun kütleçekimsel daralması olduğudur. Bu tür bulutlar galaksinin farklı yerlerinde görülür ve yeni yıldızların ve gezegenlerinin nihayetinde ortaya çıkabileceği yerler olduğuna inanılır. Dolaşan bulutlar diğer bulutların ve bazen de büyük yoğun nesnelerin yanından geçer.

Dünya neden ve nasıl dönüyor?

Nesneler arasındaki yerçekimi kuvveti onları yavaşça döndürür. Sıfır dönüşe sahip bir bulutun olasılığı da sıfırdır. Yıldızların kütleçekim kuvveti nedeniyle bu bulutların büzülmesiyle oluştuğuna inanılıyor. Bu süreçte bulutlar, dönme ekseni yönünde ince olan ve daire gibi görünen diskler haline gelir. Bu diskin merkezi kısmı yıldız haline gelmek için yoğunlaşırken, çevredeki madde yıldızın etrafında gezegenler oluşturmak için birleşebilir. Tüm süreç öyle ki, her şey dönerek ortaya çıkar. Bunun başlıca nedeni, yavaş dönen, büzülen büyük bulutun açısal momentumunun korunmasıdır. Dünya, Güneş, Ay ve tüm gezegenlerin dönmesinin nedeni budur - oluşum sürecinde dönüş ile elde edilir.

Toprak hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek toprak hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.