embriyo nedir?

embriyo nedir?

embriyo nedir?

Gebeliğin ilk sekiz haftasında gelişen yumurtaya embriyo adı verilir.Embriyoyu korumak için etrafında sıvı dolu bir torba gelişir.Hamileliğin dördüncü haftasında, embriyo bir pirinç tanesi büyüklüğündedir, başı ve kuyruğu vardır ve uzuvların başlangıcıdır ve küçük kalbi atmaya başlar.Plasenta, embriyonun yaşam destek sistemidir.Rahim duvarına derinlemesine gömülen kırmızı, düzleşmiş bir organdır.Plasenta, annenin kanından besin maddelerini çeker ve atık materyali embriyodan atılması için anneye geri gönderir.Plasenta gelişmekte olan bebeğe büyük kan damarları içeren kalın bir göbek kordonu ile bağlanır.

fetüs nedir?

Hamileliğin ilk sekiz haftasından sonra, gelişmekte olan bebeğe fetus denir.Şimdiye kadar, tüm büyük organları oluşmuştur ve çok hızlı bir şekilde büyür.14. haftada, fetüs hareket etmeye başlar ve 20. haftada kaşları ve tırnakları olabilir, yaklaşık 350 gram ağırlığındadır.

developing baby

Bir bebek nasıl doğar?

Anne, doğum yaklaştığında rahminde kasılma adı verilen güçlü sıkılaştırıcı ağrıları hissetmeye başlar.Bu kasılmalar güçlenir ve rahim ağzının boynu açılmaya başlar, Kasılmalar devam ederken bebeğin başı aşağı hareket eder.Etrafındaki zar kırılarak vajinadan sıvı dışarı atılır.Birkaç saat sürebilen sert itmenin ardından bebek rahim ağzından ve vajinasından dışarı çıkar.Bebek, kanamayı önlemek için bağlanan göbek kordonuna hala bağlıdır.Kısa süre sonra plasenta anne rahminden itilir.

bebek doğumdan hemen önce nasıldır?

  1. haftada bebek erken doğarsa hayatta kalabilecek kadar büyüktür, yaklaşık 3 kilo ağırlığındadır ve artık doğmaya hazır ağırlığı artmaktadır.Kısa süre sonra bebek doğuma hazır bir pozisyona döner ve genellikle 38. haftada doğum gerçekleşir.

developing baby

bebek nasıl doğar?

Bir dişi yumurtalıkta büyüyen bir embriyonun resmini gördüm;beyazımsı jöle benzeri bir maddeden oluşuyordu. o sıvı nasıl bir insan şeklini alabilir?Güçlü kemikler sıvının arasında nasıl yer bulabilir?

Embriyolar yumurtalıkta (döllenmemiş yumurta içerir) bulunmaz, ancak döllenmeden sonra uterusa implante edilir. Bir canlının büyümesi bir mucizedir ve her gelişim basamağı tam olarak anlaşılmamıştır. Ama şimdi anladığımız şey, genlerimizde kodlanmış bilginin rolü ve her iki ebeveynden gelen bilgilerin embriyonun gelişimine katkısıdır. Büyüme için temel bileşenler besleyicidir, ancak formlara ve yapılara dönüştürülmesi, genlerdeki programlara dayanmaktadır. Canlıların işletim sistemi, en gelişmiş bilgisayarlarımızdan çok daha dijital ve daha az hataya açık. Tanımladığınız beyaz jöle benzeri şey, hücreler şeklinde, bağımsız çalışan, bilgi paylaşan, sıralayan, kontrol eden ve geri bildirim bilgileri sağlayan ve olmayan milyonlarca fabrikayla doludur. Kemikler, kaslar, eklemler, kollar, bacaklar, parmaklar, tırnaklar, saçlar ve kalp, beyin, akciğerler ve karaciğerin tüm karmaşıklıkları önceden belirlenmiş bir tasarımdan çıkar. Tüm bilgiler, tüm hücreler tarafından paylaşılan genlerimizde saklanır. İletişim boşluğu için çok az yer var. Canlılar, eksiksiz, işleyen varlıklar olarak kitlesel olarak üretilmezler, ayrıntılı talimatlara göre molekül tarafından molekül inşa edilir.

Gebelik haftası hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek gebelik haftası hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.