Tokalaşmanın Kökeni Nedir?

Tokalaşmanın Kökeni Nedir?

Tokalaşmanın Kökeni Nedir?

Tokalaşma, dünya çapında yaygın bir selamlama yöntemidir ve hem sosyal hem de ticari ortamlarda yaygındır.

Uzmanların çoğu tokalaşmanın eski bir ritüel olduğu konusunda hemfikir olsa da, Mısır’da MÖ 2800 yılına kadar bildirilmiş olsa da, kesin kökenine dair bazı tartışmalar var.

Bazıları tokalaşmanın, tanrının gücünü krala aktarmak için bir tanrının heykelinin elini sıkan Mısır krallarının uygulamasından geliştiğini söylüyor.* Ver * kelimesinin Mısır hiyeroglifi uzanmış bir eldi.

El sıkışma nasıl ortaya çıkmıştır?

Ancak şimdi çoğu tarihçi, el sıkışmanın kökeninin erkekler arasındaki kavgada yattığını kabul ediyor.Bir adamın sağ eli, geleneksel olarak kılıç veya hançer gibi bir silah taşıyan eldi.Sağ elini açık bir şekilde göstererek, adamın silah taşımadığını ve diğer adama zarar vermek istemediğini gösterdi.

Kadınlar genellikle silah taşımadıkları için tokalaşmaya da katılmazlardı.Gelenek, modern zamanlarda, özellikle kadınların işe girmelerinin bir sonucu olarak gelişti ve tokalaşma artık her iki cinsiyet için de yaygın.Eski zamanlarda olduğu gibi, modern tokalaşma eşitlik ve açıklığın yanı sıra barış ve kabulün bir simgesidir.

right hand

El Sıkışma Nasıl Oluştu?

Bugün birini selamladığımızda ya da veda ettiğimizde el sıkışmamız son derece doğal görünüyor. Ama tıpkı So gibi, düşünmeden yaptığımız birçok şey, bir seferde bu tür eylemler muhtemelen bir şeyi simgeliyordu. Örneğin, ilkel hayatta el muhtemelen bir güç ve kuvvet sembolü idi.

El, düşmanlarla savaşmak, hayvanları öldürmek, mızrak ve aletler yapmak için kullanıldı. Dolayısıyla, el birine uzatıldığında, kişinin silahlı olmadığını veya savaşmaya hazır olmadığını gösterdiği için iyi niyet anlamına gelebilirdi. Elin erken dönem dinlerinde, muhtemelen bir gücün işareti olarak önemli bir sembol olduğunu biliyoruz.

Tokalaşmanın tarihçesi nedir?

Yunanlılar ellerini kaldırarak tanrılarına dua ettiler. Ellerin avuç içini avuç içine sunmak, bir zamanlar wayan aşağı kişi, üstün olana saygı duyuyordu. Araplar arasında, bir zamanlar bir üstünün elini öpmek adetti.

Daha sonra kibar Araplar, insanların ellerini öpme çabalarına direnmeye başladılar ve bazen, her biri diğerinin bu ‘aşağılık’ izini göstermesini engellemeye çalıştıkça ellerini birleştirdiler. İlk Yunanlılar, bir yabancıyla dostluk göstermek istediklerinde sağ elini uzattılar. Böylece, elin ve onunla yapılanların çağlar boyunca insanlar için anlam dolu olduğunu görebiliriz. Ve düşünmeden el sıkışırken, gerçekten eski çağlardan beri bize aktarılan bir geleneği sürdürüyoruz.

Mısırlı kadınlar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek mısırlı kadınlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.