Bronzlaşma ürünleri cildinizi güneş ışınlarından korur mu?
Kısa Bilgi
Bronzlaşma ürünleri cildinizi güneş ışınlarından korur mu?
Güneşe maruz kalmanın tehlikeleri konusunda uzun zamandır uyarıldık ve bizi bu parlak altın tonu elde etmek için bir alternatif aramaya sevk etti.Bugünün kendi kendine bronzlaşma ürünleri çizgili turuncu atalarından çok farklı, ama ne pahasına?Cildinize ne yapıyorlar?Ve Güneş’in zararlı ışınlarından koruma sağlıyorlar mı?
Güneş koruma faktörü nedir?
Pek çok insan yanlış bir şekilde, bronzlaştırıcı bir losyon veya sprey kullanarak elde ettikleri tabaklanmış deri tabakasının, cildini güneşten koruyan bir bariyer görevi gördüğünü düşünür. Ancak topikal bronzlaşma ürünlerinin çoğu sadece SPF 2 veya 3 içerir. SPF, ‘güneş koruma faktörü’ anlamına gelir ve şekil, cilde ulaşacak UV ışınlarının fraksiyonunu ifade eder. Bu kendi başına verimsiz bir korumadır.
Sahte Bronzluk Nasıl Çalışır?
Cildinizin yüzeyinde stratum corneum bulunur.Bu en dış katman, ölü deri hücrelerini içerir ve altındaki yeni, canlı hücrelere doğal bir bariyer sağlar.Bileşenlerinden biri, cilde yapısını veren keratin proteinidir.Çoğu bronzlaşma ürünü, keratin proteinindeki amino asitlerle reaksiyona giren ve sonunda melanoidinler adı verilen kahverengi bileşikler oluşturan dihidroksiaseton (DHA) adı verilen aktif bir bileşen içerir; etki, cilt hücrelerinin kademeli olarak kahverengileşmesidir.Bu reaksiyon Maillard reaksiyonu olarak adlandırılır ve et veya tost ekmeği pişirdiğinizde olana benzer.Oluşması biraz zaman alır, bu nedenle bir bronzlaşma ürününün tam etkilerini birkaç saat sonrasına kadar göremezsiniz ve reaksiyon üç güne kadar sürebilir.
Sahte bronzlaşma nedir?
Çoğu bronzlaşma ürünü % 2-5 DHA içerir.Cilde ne kadar çok DHA uygularsanız, o kadar koyulaşır.Ama sonra, cildiniz yüzeydeki ölü cilt hücrelerini yeni ölü cilt hücreleriyle değiştirdikçe, rengin solduğunu fark etmeye başlayacaksınız.Sahte bronzlaşma, yalnızca ölü deri hücrelerinin ne olursa olsun döküleceği gerçeği için yaklaşık bir haftadan fazla dayanamaz.Reaksiyon, cildin temas ettiği su miktarından da etkilenebilir, bu nedenle bir ürünü uyguladıktan sonra birkaç saat içinde yıkamamanız önerilir.
güneş kremleri zararlı mıdır?
Bazı araştırmalar, bu ürünleri kullanmanın, cildinizin güneşe maruz kalmanın verdiği hasar miktarını artırabileceğini önermektedir.Bir çalışma, DHA uygulamasından sonraki 24 saat içinde, güneşe maruz kalma sırasında ciltte üç kat daha fazla serbest radikal oluştuğunu buldu.Ancak DHA konsantrasyonu, çoğu üründe bulunan maksimum% 5’ten önemli ölçüde daha fazla,% 20 idi.Serbest radikaller, elektronu eksik atomlardır.Sağlıklı hücrelere bağlanarak onlardan bir elektron çalmaya çalışırlar ve bu durumda ciltte domino hasarına neden olurlar.Her yerdeler, ancak üretimlerini diğer şeylerin yanı sıra hava kirliliği, sigara ve güneş tetikliyor.
Günümüzün kendi kendine bronzlaşma ürünleri hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek günümüzün kendi kendine bronzlaşma ürünleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla