Böcekler kışın nereye gider?
Kısa Bilgi
Böcekler kışın nereye gider?
Kışın hayatta kalmak birçok canlı için zor olabilir.Böcekler soğukkanlıdır, bu yüzden çoğu kendilerini sıcak tutamadıkları için çevrelerinden ısıyı emmek zorundadırlar.Soğuğu yenmek için kış uykusu veya göç gibi çeşitli stratejileri var.Pek çok olgunlaşmamış böcek, kışı korunaklı bir yerde yumurta, larva veya pupa gibi geçirir.Kükürtlü kelebek, ilkbaharda tekrar ortaya çıkmak için en soğuk aylarda kış uykusuna yatar.
Yeraltında kim güvende kalır?
Haziran böceklerinin bir yıllık yaşam döngüsü vardır.Larvalar yumurtalardan çıktıklarında bütün yazı beslenerek geçirirler ve ardından kış aylarını geçirdikleri yuvalar kazarlar.İlkbaharda tekrar beslenmeye başlarlar ve çiftleşmek, yumurtalarını bırakmak ve döngüyü yeniden başlatmak için Haziran ayında ortaya çıkarlar.
Karıncalar kışa nasıl hazırlanır?
Karıncaların çoğu sonbaharda çok miktarda yiyecek yerler, bu yüzden kışın yemek yemelerine gerek kalmaz.Ancak hasatçı karıncalar, en soğuk aylarda onları görmek için derin yeraltı yuvalarında biriktirdikleri çok miktarda tomurcuk toplarlar.Tomurcukları, çürümeyecekleri veya filizlenmeyecekleri özel tahıl ambarlarında saklarlar.
Pupa kışın nasıl hayatta kalır?
Birçok güve ve kelebek, kışı soğuktan sert, koruyucu bir kaplama ile korunmuş pupa olarak geçirir.Güve pupaları genellikle koza olarak bilinen ve tırtılın pupa aşamasına girmeden hemen önce yaptığı ek bir dış kaplamaya sahiptir.Koza, toprakta veya yer altında, ağaç kabuğunun altında veya dallardan veya dallardan asılı halde bulunabilir.
Bir eşek arısı soğuktan nasıl kaçınır?
Hornetler, her baharda başlayan yuvalarda birlikte yaşarlar.Yuvalar, kış yaklaşırken üyeler ölmeye başladığından bir yıldan daha kısa sürer.Sadece döllenmiş dişiler veya kraliçeler ertesi yıl yaşayacak.En soğuk havadan kaçmak için yer altında veya bir ağaçta korunaklı bir yer bulurlar.
Kışın Arılara Ne Olur?
Binlerce farklı arı türü veya türü vardır. Dolayısıyla, alışkanlıkları ve yaşam biçimleri oldukça farklıdır. Ama muhtemelen arılar hakkında en ilginç bulduğumuz iki şey, nasıl bal ürettikleri ve ‘sosyal’ arıların yaşamlarını nasıl organize ettikleridir. Bal üretiminde. arı çiçekleri ziyaret eder, nektarı içer ve bal kesesinde eve taşır. Bu, sindirim sisteminin arının midesinin hemen önünde, ancak mideden ayrı bir torba benzeri genişlemesidir. Nektarda bulunan şekerler, nektarı bala dönüştürmenin ilk adımı olarak arının bal kesesindeyken kimyasal değişikliklere uğrar. Nektar bal haline gelmeden önce, bal arıları suyun büyük bir bölümünü buharlaştırma işlemleriyle uzaklaştırır. Bombus arıları tarafından ‘bal kabı’ adı verilen hücrelerde depolanan bal, neredeyse nektar kadar incedir ve kısa sürede ekşir. Bal arılarının peteklerinde depolanan bal, orijinal nektardan o kadar çok su çıkarır ki neredeyse sonsuza kadar saklayacaktır. Ne Ilıman bölgelerde, genç kraliçe bombus arıları iyi süzülmüş kumluklarda veya diğer uygun yerlerde kazdıkları çukurlarda kışı geçirirler. Koloninin kışı geçiren yegane üyeleri onlardır! İlkbaharda, hayatta kalan her kraliçe Yeni bir koloni kurar Bal arıları daha şanslılar Kendilerini iklimin tüm uç noktalarına adapte edebiliyorlar.İnsanınkine kıyasla Öyle, çok verimli ve karmaşık bir sosyal organizasyona sahipler. Yaşadıkları kovanda. işçi arılar sıcaklığı büyük bir hassasiyetle düzenlerler Genç arıların geliştiği yerde 34 derece Santigratta tutarlar Kış aylarında koloni sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesine izin vermezler. ve arılar tarafından yakıt olarak kullanılmaktadır. Bal tüketerek ürettikleri ısının çok küçük bir kısmından fazlasının kaybolmasını önlemek için etkili bir yola sahiptirler.
Kış mevsiminde hayatta kalma hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek kış mevsiminde hayatta kalma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla