Bilim Nasıl Başladı?

Bilim Nasıl Başladı?

Bilim Nasıl Başladı?

Bir bilim adamını düşündüğünüzde aklınıza ne geliyor? Dünyada ya da insan hakkında bir şeyler inceleyen, gözlem yapan ve deneyler yapan ve sonra belirli ilkeler veya kurallar getiren birini düşünüyorsunuz. Fakat on yedinci yüzyıldan önce, eğer erkekler bir sorunu çözmek veya bir şeyi anlamak isterlerse, onun hakkında yazılanları okurlar veya onun fikrini sorarlar. 1600 yılından kısa bir süre sonra Galileo yeni bir yöntem başlattı. Ne olduğunu görmek için bir şeyler denemeye başladı. Diğer bir deyişle. o ‘deney yaptı’. Yavaş yavaş, daha fazla insan bir şeyler denemeye ve gözlemlediklerini yazmaya başladı. Daha fazla gerçek öğrenildikçe, bazı gerçeklerin birbiriyle ilişkili olduğu ortaya çıktı. Bu ilişkiler daha sonra bilimsel ilkeler halinde özetlendi ve diğer deneyler için kılavuz olarak kullanıldı.

Bilim nasıl gelişti?

Bu şekilde bilim denen bilgi kütlesi hızla büyümeye başladı. Büyüdükçe, gerçekler arasındaki doğal ilişkiler geniş bilim alanını daha küçük bölümlere ayırdı. Bugün bilimde birçok farklı bilgi bölümü var. ‘Doğa bilimleri’, doğal çevremizle ilgilenir, ‘sosyal bilimler’, insanların davranış ve birlikte yaşama şekli hakkında bilgi veren konulardır. Bütün bu bilimler temeldir. veya saf bilimler. Gerçekler ve ilkelerle ilgilenirler. ‘Uygulamalı’ bilimlerde, bu gerçekler ve ilkeler bir şeyler yapmak ve yapmak için uygulanır. Eczane, ilaç, ormancılık. elektronik ve inşaat mühendisliği uygulamalı bilimlere örnektir.

facts

bilimsel yöntemi kim icat etti?

Arşimet, yaklaşık m.ö. 287 ile 212 yılları arasında yaşamış bir Yunan matematikçiydi. Zamanın birçok Yunan filozofunun aksine Arşimet, teorilerinin işe yaradığını kanıtlamak için deneyler yapmaya inanıyordu, bugün hala sulama için suyu kaldırmak için kullanılan Arşimet vidası gibi pratik icatlar yaptı.kolların ve kasnakların kullanımı.Arşimet, en çok iddiaya göre ‘Eureka!’ (Yunanca buldum! ‘) Haykırarak banyodan dışarı sıçradığı iddia edilen ünlüdür. Bunu, vücudunun kendi hacmine eşit bir hacimdeki suyu yer değiştirdiğini fark ettiğinde yaptı.

Archimedes hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek archimedes hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.