Bazı boyalar neden gece parlarlar?

Bazı boyalar neden gece parlarlar?

Bazı boyalar neden gece parlarlar?

Saat kadranlarında kullanılanlar gibi parlak boyalar, ışığı emen ve uzun bir süre boyunca yeniden yayan kimyasallar içerir.Bu fenomen ilk olarak 1500’lerde, Bologna yakınlarında keşfedilen taşların güneş ışığına maruz kaldıktan sonra parladığında fark edildi.Bazıları, karbon siyahının varlığında yoğun bir şekilde ısıtıldıktan sonra yıllarca karanlıkta parlayacaktı.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu nitelik simyacılar ve gizemli sanatlarla uğraşan diğerleri için çok çekiciydi. Taşların barit veya baryum sülfat olduğu ortaya çıktı. Karbonla ısıtıldığında, baryum sülfat daha parlak baryum sülfite dönüştü. Bu kayaların keşfedenleri onlara lapis Solaris veya güneş taşı adını verdiler. O zamandan beri, birçok başka ışık depolayan bileşik keşfedildi. Bunlardan biri olan kalsiyum sülfit, genellikle teatral efektler ve ışıklı kadranlar oluşturmak için kullanılır.

Neden bazı saatler parlar?

Saat kadranının parlayıp parlamaması, gün içinde maruz kaldığı ışığın yoğunluğuna ve karanlıkta geçirdiği süreye bağlıdır. Zaman geçtikçe parıltı azalır. Bu fenomen birçok uygulamaya uygundur. Birkaç yıl önce, evet kelimesiyle süslenmiş karanlıkta parlayan boksör şortları satıcılarıydı

Kükürt dioksitin kimyası hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek kükürt dioksitin kimyası hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.