Yirmi yaş dişleri nedir?

Yirmi yaş dişleri nedir?

Yirmi yaş dişleri nedir?

Yirmi yaş dişleri üçüncü azı dişleridir ve genellikle 18 yaşından sonra ortaya çıkarlar. Adlarını, insanların bilge olduğu varsayılan bir yaşta diğer dişlerden daha geç geldikleri için alırlar.Bu dişler genellikle garip bir şekilde açılıdır ve diğer dişler üzerindeki etkileri nedeniyle çekilmeleri gerekir.

Binlerce yıl önce insan diyetinin bilgelik dişlerinin nedeni olduğu düşünülmektedir.Taş aletlerin icadından önce, kaba yiyecekler daha fazla çiğneme gücü gerektiriyordu.Sonuç olarak, insanlar 35 dişi kolayca barındıran büyük ve güçlü çeneler geliştirdiler.Bazı uzmanlar ayrıca eski zamanlarda dişlerin çürümeye veya kırılmaya daha yatkın olduğunu savunuyorlar, Bu nedenle yirmi yaş dişleri, kaybedilen dişlerin işini yapacaktır.

Yirmi yaş dişleri neden çıkar?

Teknoloji geliştikçe yiyecekler pişirilerek yumuşatıldı ve kesilerek lokma büyüklüğünde parçalar haline getirildi.Hayatta kalmak için büyük çeneler gerekli olmadığında, onları büyütmek ve sürdürmek için kullanılan enerji vücudun diğer kısımlarını beslemek için kullanıldı.Evrim çenenin boyutunu küçülttü ama yirmi yaş dişleri kaldı.Diş çürümesi görülme sıklığı da azaldı ve bilgelik dişlerinin rolü büyük ölçüde azaldı.

Modern zamanlarda, birçok insanın çenesinde bilgelik dişleri için fazladan yer yoktur.Bu dişler sorun yarattığında çıkarılır.

Bilgelik dişlerinin rolü hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek bilgelik dişlerinin rolü hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.