Sanal Güverte Mümkün mü?

Sanal Güverte Mümkün mü?

Sanal Güverte Mümkün mü?

Yıldız gemileri ve yıldız üslerinde bulunan kurgusal simülatör, Yıldızfilosu mürettebatına eğlence, bir eğitim mekanizması ve gizemleri araştırmanın bir yolunu verdi. Bilim kurgu dünyasında, sanal güverte gerçekçi bir ortam yaratmak için fotonlar ve güç alanları kullanan çok yönlü holografik diyotlar içeren bir hologrid ile donatılmış bir odaydı. Başka türlü boş bir odada, ‘sağlam’ sahne dekorları ve karakterler, olası herhangi bir senaryoyu oluşturabilen holografik bir arka planla etkileşime girdi. Bilim, Star Trek’in sanal güvertesi için farklı bir ‘tele daldırma’ adına sahiptir. Bu etkileşimli sanal dünyanın teknolojisi düşündüğünüzden daha yakın.

Bazı bilim adamları ve araştırmacılar, 2024 gibi erken bir tarihte sanal güverteye sahip olacağımızı düşünüyor. Teknoloji zaten bir tane oluşturmak için var olsa da, Star Trek’dekine kıyasla kaba olacaktır.Bilim kurgu türünü denklemin dışına çıkaran sanal güverteler, Hollywood ve video oyunu yapımcılarının eğlenceyi gerçeğe yaklaştırma girişimidir.Bir film sırasında bir kanepede eğilerek ya da bir Halo seansı sırasında başparmağıyla egzersiz yapmak yerine, bir oyuncu, oyuncularla etkileşim halindeyken bir savaş alanında manevra yapabilir veya bir New York Yankees oyununda bir grand slam vurduktan sonra üslerin etrafında koşabilir.

Bir sanal güverte yaratmanın zorluklarının çoğu zaten çözüldü.Örneğin, ABD Ordusu, kullanıcıların duvarlara çarpmadan bir odanın içinde dolaşmasına olanak tanıyan ‘çok yönlü koşu bandı’ adı verilen bir zemin oluşturdu.Microsoft, sanal güverteler için birkaç patent başvurusunda bulunarak bu teknolojinin ön saflarında yer almaktadır.Bir Microsoft projesi olan IllumiRoom, çevreyi değiştirebilir ve mobilyaların kaybolmasını sağlayabilir.Işık alanı, bir odadaki insanları ve nesneleri algılayabilen ve duvarları ve zemini kaplayan tavandan görüntüleri görüntüleyebilen Microsoft tarafından dijital bir avizedir.Ve 2014 yılında, Illinois Üniversitesi’ndeki bilim adamları, 320 derecelik bir odayı kaplayan 2,4 m yüksekliğinde ekranlar kullanan ve küresel hava durumu modellerini modelleyebilen, ilaçların etkilerini inceleyebilen ve doktorlara yardım edebilen CAVE2’yi yarattı.uygulama ameliyatı.

İnteraktif gerçeklik nedir?

Araştırmacılar zaten 3 boyutlu bir gerçeklik yarattılar.Zorluk, bir katılımcının binlerce kilometre uzakta bir iş arkadaşının elini sıkabileceği veya gerçek hayattaki alternatif gibi hissettiren bir home run yapabileceği gerçekçi bir interaktif gerçeklik yaratmaktır.Bilim sanal güvertede ustalaşırsa, işleyiş şeklimizde önemli değişiklikler olabilir.İnsanlar gerçek dünya deneyimini tercih ettikçe TV’ler, hatta düz ekran, HD ve ‘akıllı’ cihazlar modası geçmiş olabilir.Sanal güverteler, uçak uçuşları ve otellerden daha ucuz hale gelirse, iş seyahatleri düşebilir.Aslında, birçok insan bir daha asla evden çıkmamayı tercih edebilir, çünkü arzuladıkları herhangi bir deneyim neredeyse oturma odalarına düşebilir.

Holodecks hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek holodecks hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.