Saçkıran Nedir? Saçkıran neden olur?
Kısa Bilgi
Saçkıran Nedir? Saçkıran neden olur?
Saçkıran, ciltte çok yaygın görülen bir hastalıktır. Tıbbi adı ‘tinea’ dır ve mantar enfeksiyonundan kaynaklanır. Genellikle kollarda ve bacaklarda saçkıran görürsünüz. Bunun en yaygın şekli ciltte bir veya daha fazla halkadır. Kenarlar dışa doğru büyümeye devam ederken merkezde iyileşiyor gibi görünüyorlar. Bazen iyileşmiş orta kısım yeniden enfekte olur ve ardından orijinal halkanın içinde ikinci bir ‘halka’ gelişir ve büyür. Bazı saçkıran vakalarında, merkez hiç iyileşmez.
Saçkıran yarası, kırmızımsı renkte küçük, hafif kabarık bir alan olarak başlar. Daha sonra kızarır ve bir miktar su toplaması ve hafif bir kaşıntı veya yanma hissi olabilir. Diğer bir yaygın saçkıran türü, kafa derisindeki saçkırandır. Bu çok bulaşıcı bir form ve çocuklar onu çok kolay yakalanııyor gibi görünüyor.
Saçkıran nasıl tedavi edilir?
Saçkırana neden olan mantarları yok etmek çok zordur, Bu nedenle, hastanın tedavisi genellikle enfeksiyonun sonunda bitene kadar yayılmasını önlemeye çalışmaktan ibarettir. Saçkıran oldukça bulaşıcı bir hastalıktır ve insanlar kadar hayvanlar tarafından da yayılabilir. Saçkıranı olan kişiler tarafından işlenen nesneler diğer kişilere bulaşabilir. Tedavinin en iyi yolu bu hastalığı ilk aşamalarında yakalamaktır. Tedavi için bir doktora gidin. Vücudun diğer bölgelerine yayılmadığını görecek ve ondan olabildiğince çabuk kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Saçkıran vakaları hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek saçkıran vakaları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla