Olimpiyat mottosu nedir?
Kısa Bilgi
Olimpiyat mottosu nedir?
Latince citius, altius, fortius, ‘daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü’ anlamına geliyor.Bu slogan, modern zamanlarda Oyunların yeniden kurulmasından sorumlu olan Pierre de Coubertin’in arkadaşı Peder Didon’a atfedilir.
İlk modern Olimpiyat Oyunları ne zaman oldu?
Nisan 1896’da Atina’da düzenlenmiştir.230’u Yunan olmak üzere toplam 311 sporcu yarıştı.Maraton’dan Atina’ya koşulan maraton, Atina’dan mütevazı bir su taşıyıcısının üç saatlik zorlu yarışı kazanarak vatansever kalabalığı sevindirdi.
İlk önce kim ‘En önemli şey kazanmak değil, katılmaktır’ dedi?
Bu sözler ilk olarak Philadelphia Başpiskoposu tarafından Londra’da düzenlenen 1908 Oyunları için sporcuların onuruna düzenlenen bir tören sırasında söylendi.O yıl Baron de Coubertin tarafından yapılan bir konuşmada detaylandırıldılar ve o zamandan beri Olimpiyatların ruhunun bir ifadesi olarak sıklıkla kullanıldılar.
Olimpiyat bayrağını kim tasarladı, amblemi nedir ve ilk ne zaman sergilendi?
Bayrak, de Coubertin’den başkası tarafından tasarlanmadı ve beş Olimpiyat halkasını gösteriyor.De Coubertin, bayrağı birbiriyle iç içe geçmiş beş halka dışında beyaz olarak tanımladı: mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızı.Olimpizmin birleştirdiği beş kara kütlesini simgeliyor ve her milletin renklerini yeniden üretiyor.
Bayrak ilk olarak 1914’te Sorbonne’da sergilendi ve 1920’den beri tüm Oyunlarda kullanıldı.
Diğer ünlü Olimpiyat sembolü nedir?
Alev.Bu, 1925’te Olimpiyat Kongresi tarafından (eski geleneğin onuruna) tanıtıldı ve ilk olarak 1928 Amsterdam Oyunlarında modern Olimpiyatlarda kullanıldı.1936’da alev ilk kez Olympia’da, içbükey bir aynanın üzerine bir tahta parçası koymak ve tutuşana kadar onu güneş ışığına maruz bırakmak için orijinal yöntem kullanılarak yakıldı.Alev daha sonra bir koşucu dizisi tarafından o yılki Oyunların yapıldığı yer olan Berlin’e taşındı, bu da gelecek yıllarda devam edecek bir uygulama oldu.
Olimpiyat bayrağı hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek olimpiyat bayrağı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla