İkiz Kuleler neden yıkıldı?

İkiz Kuleler neden yıkıldı?

İkiz Kuleler neden yıkıldı?

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), 11 Eylül 2001’de ikiz Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin çöküşünü ve kırk yedi katlı 7 Dünya Ticaret Merkezi binasını araştırmakla görevlendirildi. Nihai raporları 26 Ekim 2005’te yayınlandı. Web sitelerine göre NIST, WTC kulelerinin ‘uçakların çarpması nedeniyle destek kolonlarının kopması ve hasar görmesi, yangına dayanıklı izolasyonun çelik zemin makaslarını ve çelik kolonları kaplaması ve çok sayıda zemine yayılmış jet yakıtı. . . Daha sonra çok sayıda jet yakıtı ile ateşlenen çok katlı yangınlar (sıcaklıklara 1.000 santigrat derece veya 1.800 derece Fahrenhayt’a kadar ulaşan), yerlerin sarktığı noktaya kadar yerlerinden çıkan ateşe dayanıklılık ile zeminleri ve kolonları önemli ölçüde zayıflattı. ve çevre sütunlarında içe doğru çekildi. Bu, çevre sütunlarının içe doğru eğilmesine ve WTC 1’in güney yüzü ile WTC 2’nin doğu yüzünün çökmesine yol açarak kulelerin her birinin çökmesine neden oldu. ‘

Video kanıtları, her biri bir tarafta zayıflamış, hafifçe devrilmiş iki kulenin, önce üst katların çöktüğünü ve alt katların bir toz ve duman bulutunda kaybolana kadar yukarıdan aşağıya doğru kıvrıldığını gösteriyor.

Basılı ve televizyonda WTC kulelerinin çöküşüyle ilgili çok sayıda komplo teorisi var.En yaygın olanı, birinin kulelerin tabanına yakın destek kolonlarına termit ve şekilli yükler yerleştirmesidir.Şekilli bir yük, metali kesmek için şekillendirilmiş patlayıcı bir yüktür.Termit, ordu tarafından çeliği kesmek için kullanılan yangın çıkarıcı bir malzemedir.Aynı zamanda yıkım uzmanları tarafından eski binaları yıkmak için de kullanılır ve genellikle demiryolu raylarını birleştirmek için kullanılır.Bir demir oksit ve alüminyum tozu karışımı olan termit, 2760 ° C’ye kadar yoğun ısı yayar.Aralık ayına kadar iyice yanmaya devam eden moloz yığınında erimiş alüminyum görgü tanıklarının ifadeleri vardı.Bu hesaplar muhtemelen doğrudur, ancak enkazdaki herhangi bir erimiş çelik, binalar ayakta iken kısa süreli yangın veya patlamalara maruz kalmaktan ziyade yığın içindeki yanmaya uzun süre maruz kalmanın neden olduğu yüksek sıcaklıktan kaynaklanıyordu.

Bazılarının önerdiği gibi, kuleleri yıkmaktan termit sorumlu olabilir miydi?Tahminler, binlerce kilogram termitin vaktinden önce göze çarpmayacak şekilde yerleştirilmesi, yüzlerce büyük yapısal kirişin yüzeyiyle temas halinde tutulması ve daha sonra binayı zayıflatmak için uzaktan ateşlenmesi gerektiğidir.Ve termit oldukça yavaş yanar, bu nedenle bu yanıkların uçakların kulelere çarptığı zamanla koordine edilmesi gerekir.Bu çok zeki teröristler için bile zor bir emirdir.Çelik, 648 ° C’de gücünün yarısını kaybeder ve yaklaşık 1537 ° C’de erir.Bu nedenle, on bin galondan fazla jet yakıtı ile yanan üst katlardaki yangınların, çelik kirişleri çevreleyen yalıtımı eritmek için 315 ila 426 ° C’den fazla olması gerekmiyordu, bu da onları yeterince zayıflatarak yukarıdaki katların ağırlığına neden oluyor.

NIST, yaklaşık iki yüz teknik uzman kullandı, on binlerce belge sayfasını inceledi, enkazdaki 236 parça çeliği analiz etti, yüzlerce laboratuar testi gerçekleştirdi ve uçakların çarptığı andan kulelere kadar olan olayların sırasının sofistike bilgisayar simülasyonlarını kullandı.

İkiz Kuleler hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek ikiz kuleler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.