Genetik manipülasyon bir kişiyi daha zeki yapabilir mi?
Kısa Bilgi
Genetik manipülasyon bir kişiyi daha zeki yapabilir mi?
Modern biyoteknolojinin araçları ilk olarak genetik kusurları düzeltmeye çalışırken uygulanacaktır. Bazı çocukların konsantre olma sorunu vardır - dikkat süreleri düşüktür. Dünya için en iyi gelecek beyinleri ve zihinleri özgürleştirmede ve doğal olarak gelişen, çok spektral gelişimde yatıyor.
Beyin kapasitesi nasıl artırılır?
Beynin kapasitesi herhangi bir şekilde artırılabilir mi?Yoksa kişinin geldiği gen havuzuna bağlı olarak önceden mi belirlenmiştir?
Farklı bireyler arasında zeka açısından bazı farklılıklar olabileceği doğrudur.Bu farklılıklardan bazıları genetik, bazıları erken çocukluk dönemindeki yetersiz beslenme veya yetersiz yetiştirilme nedeniyle olabilir.Bu farklılıkların ırksal olduğunu veya gen havuzuna bağlı olduğunu gösteren güçlü bir kanıt yoktur.Çoğu, çocukların maruz kaldığı sosyal ve entelektüel ortama bağlıdır.
Daha sık kullanılırsa beynin kapasitesi artırılabilir.İnançla pek çok şeyi sorgulamadan kabul etme alışkanlığının, beynin birçok işleme yeteneğinin önce uykuya daldığı ve sonra ortadan kalktığı bir zihniyet üretebileceğini söyleyebiliriz.Beyin kullanımla büyür.Dürüst entelektüel sorgulamanın ve sorgulama ruhunun (ezbere öğrenmek yerine) beyin için hayati egzersizler olduğunu unutmayın.Bellek bankası gerekli olsa da, yüksek kapasiteli bir ‘işlemci’ olmadan üretken değildir.’İşlemci’ için programlar ve alt yordamlar kendi kendine geliştirilir ve Intel veya Microsoft’tan satın alınamaz.
Yediğiniz Yiyecekler Torunlarınızın Genlerini Etkileyebilir mi?
Yakın zamanda yapılan bir araştırma, temel reisin pazıları için anında harikalar yaratan ıspanaktaki aynı vitaminlerin, gelecek nesillerin saç rengini ve sağlığını dikte etmek gibi daha uzun süreli etkiler barındırabileceğini öne sürüyor.
Kaliforniya’daki Oakland Araştırma Enstitüsü Çocuk Hastanesi’nde onkolog olan David Martin tarafından yönetilen 2006 tarihli bir çalışma, bir farenin tek başına diyetinin torunlarını etkileyip etkilemediğini test etti.Araştırmacılar, tüylerini sarartan bir gene sahip hamile farelere, yapraklı yeşillikleri güçlendiren B12 gibi mineral ve vitamin açısından zengin öğünler verdiler ve aynı zamanda obez olma, diyabet ve kanser geliştirme olasılıklarını artırdılar.Yeni diyette fareler, hastalığa karşı daha az savunmasız olan kahverengi saçlı yavrular üretti.İkinci nesil farelerin takviyeleri reddedilse bile, yavruları iyileştirilmiş sağlığı korudu ve hala koyu kürk mantolar geliştirdi.
Martin’in çalışması, bu türden nesilleri kapsayan fenomeni ilk fark eden çalışma değil.2002 yılında, asırlık kayıtları inceleyen İsveçli araştırmacılar, ergenlik çağının başlangıcındaki bir erkeğin diyetinin, torununun diyabete karşı savunmasızlığını etkilediğini belirlediler.Çalışma 303 erkeği izledi ve bol miktarda yiyecek tedarik edenlerin torunlarının diyabetten ölme olasılığı dört kat daha yüksekti.Kapsamlı olmaktan uzak olsa da, çalışma genlerin dış güçlere genel olarak inanıldığından daha duyarlı olduğunu gösterdi.
Diyetin etkisi hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek diyetin etkisi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla