Bilgisayarımızdaki sabit sabit diskler neden C olarak adlandırılır?

Bilgisayarımızdaki sabit sabit diskler neden C olarak adlandırılır?

C sabit disk nedir?

Bu erken bilgisayarlarda bir ya da iki sürücü vardı. Daha sonra sabit disklerde bir seçenek haline geldi. Sonunda sabit disk, bir PC’deki ana sürücü oldu, böylece c sürücüsünü da çok tanıyorsunuz. Cd rom sürücüleri daha sonra geldi ve genellikle d :. DVD sürücüler olarak adlandırıldı.

Sabit disk ne işe yarar?

Tüm modern bilgisayarların ürettiği orijinal IBM PC’de bir sabit disk bulunmuyor, isteğe bağlı disket sürücüleri takmak için iki açık yuva bulunuyordu. Bu iki disket sürücü A ve B olarak adlandırılırdı. daha sonra hard diskler geldi ve bunlara genellikle C harfi verildi.

disk

Sabit disk nedir?

Sabit disk sürücüsü (HDD), sabit disk veya sabit sürücü, manyetik malzeme ile kaplanmış bir veya daha fazla sert hızlı dönen disk (plaka) kullanarak dijital bilgileri depolamak ve almak için manyetik depolama kullanan elektro-mekanik bir veri depolama cihazıdır. Plakalar, genellikle tabla yüzeylerine veri okuyan ve yazan hareketli bir aktüatör kolu üzerine yerleştirilmiş manyetik kafalarla eşleştirilir. Verilere rastgele erişimli bir şekilde erişilir, yani bireysel veri bloklarına yalnızca sırayla değil, herhangi bir sırayla saklanabilir veya alınabilir. HDD’ler, depolanan verileri kapatıldığında bile saklar.

Sabit Diskler nasıl çalışır?

Sabit sürücü, dönebilen bir metal diskten ve metal diskin yüzeyi üzerinde hareket edebilen bir “kafa” dan oluşur. Sabit disk, metal diskin yüzeyindeki lekeleri büyütmek veya mıknatıslamak için bir elektromıknatıs kullanarak “yazar”. Daha sonra, verileri “okumak” için, kafayı aynı noktaların üzerinde hareket ettirir ve hareket ettikçe ya manyetik bir çekme algılar ya da algılamaz. Manyetik bir çekmenin varlığı veya yokluğu, 0 veya 1 olarak okununur. Dijital bilgi aslında 1’li ve 0’lı büyük bir koleksiyondur. Sabit diskler bu bilgiyi dönen diskin küçük parçalarını mıknatıslayarak saklar. Bu, aynı zamanda güçlü bir mıknatısı üzerine sürterek bir çiviyi mıknatıslamanızı sağlayan prensiptir. Diskin her küçük kısmı bir bit depolar: 1 veya 0’a eşit olabilen bir bilgi parçasıdır. Daha sonra sabit sürücü, diskin her küçük kısmının manyetik alanını algılayabilir, böylece verileri “okuyabilir”. Bu 1 ve 0’ların tümü daha sonra orijinal verileri bir grup karmaşık matematik aracılığıyla yeniden oluşturmak için kullanılır. Bilgisayarınızdaki bir dosyayı sildiğinizde, aslında sabit sürücüyü değiştirmiyorsunuzdur. Tek yaptığınız, bilgisayara diskin bu bölümlerindeki bilgileri yeniden yazabileceğini söylemek. Sonunda, yeni dosyalar ekledikçe, sabit disk daha fazla veri depolamak için bu fiziksel alanı kullanır.

Sabit Diskler hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek sabit diskler ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.