Bazı şuruplar neden uykuya neden olur?
Kısa Bilgi
Bazı şuruplar neden uykuya neden olur?
Benadryl, antihistamin difenhidramini içerir.Uyanıklıkla en çok ilgilenen beyin hücreleri histamin salgılayan hücrelerdir ve bunlar antihistaminikler tarafından hedeflenen beyin hücreleriyle aynıdır.
Histaminin vücutta birçok etkisi vardır.Beyinde, sinir hücreleri arasında sinyaller gönderen bir kimyasal olan bir nörotransmiter görevi görür.
Hidrojen peroksit nedir?
Hidrojen peroksit H 2 O 2 şeklindedir.Bunun fazladan bir oksijen atomu eklenmiş su (H 2 O) olduğunu görebilirsiniz.Kanınızdaki katalizörler, peroksidazlar ve katalazlar onu su ve oksijene böler.
Katalaz bir enzimdir (vücutta kimyasal reaksiyonları hızlandıran bir protein).Hidrojen peroksitin doğal dağılımını oksijene ve suya hızlandırmada çok etkilidir.Her saniyede, bir katalaz molekülü, 40 milyon hidrojen peroksitinin 40 milyon molekülünü bozabilir.
Hücreleriniz, oksijen solumanın istenmeyen bir yan etkisi olarak hidrojen peroksit üretir.Hidrojen peroksit hücreler için tehlikelidir, bu nedenle hızlı bir şekilde parçalamak ve hasardan kaçmak için katalaz üretirler.Cildinize zarar verdiğinizde, katalaz üreten hücreler açığa çıkar.Hidrojen peroksit eklediğinizde, hücrelerdeki katalaz onu parçalar ve oksijen kabarcıkları oluşur.
Hidrojen peroksit zararlı mıdır?
Hidrojen peroksit, hasarlı cilde yollarını bulabilecek mikroplara zarar vermek için kullanılır.Çok fazla hidrojen peroksit kullanırsanız, katalaz dayanamaz ve bakteriler zarar görür.Bazı cilt hücreleri de hasar görür, bu yüzden peroksit biraz acı çeker ve peroksit artık yaralar için dezenfektan olarak önerilmemektedir, çünkü daha iyi alternatifler mevcuttur.
Diğer organizmalar da oksijen solurlar ve bu nedenle kendi katalaz enzimlerine ihtiyaçları vardır.Bir bardak hidrojen peroksite biraz kuru maya eklerseniz, bunları çalışırken görebilirsiniz.Oksijen üretildikçe peroksit kuvvetli bir şekilde köpürmeye başlar.
Hidrojen peroksit molekülleri hakkında ilginç bilgiler
Bu kısa video’yu izleyerek hidrojen peroksit molekülleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.
Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla