1969 Aya İniş Sahte miydi?

1969 Aya İniş Sahte miydi?

1969 Aya İniş Sahte miydi?

21 Temmuz 1969’da ABD’li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Aya ayak basan ilk insanlar oldu.Ancak bugün bile, bazı insanlar aya ayak basmanın Nevada çölünün gizli bir bölgesinde sahnelenen ayrıntılı bir aldatmaca olduğuna inanıyor.

Bu iddiayı desteklediği iddia edilen komplo teorileri var; bunlardan biri, ay yüzeyinde ayak izi kalmaması gerektiğidir, çünkü orada tozun bir araya toplanıp izler oluşturmasına izin verecek nem yoktur Diğerleri, sözde ay yüzeyinde çekilen fotoğraflarda, nesnelerin bir dizi gölge düşürdüğünü ve bunların yakında birden fazla ışıkla çekildiklerini ima ettiğini iddia ediyor. Astronotların kullanabileceği tek ışık kaynağı güneş olduğunda kaynaklar çoklu olmamalıydı. Teorisyenler ayrıca, tüm fotoğrafların, eldivenli, ağır giysili erkekler tarafından çekildiğinde nasıl bu kadar yüksek kalitede olduğunu sorguluyor. Ve filmleri nasıl değiştirdiler? Armstrong’un aya ilk adımını atan fotoğrafını kim çekti? Neden diktiği bayrak, ışıktan uzak olan tarafında bile iyi aydınlatılmış olarak gösteriliyor? Ve neden fotoğrafların hiçbirinde yıldız görünmüyor.Yere konulan Amerikan bayrağının dalgalanması da, ayda atmosfer veya rüzgar olmadığı göz önüne alındığında, teorisyenlerin ikna edici argümanlarından biridir.

Aya gerçekten inildi mi?

NASA, bu iddiaların herhangi biri hakkında önemli ölçüde yorum yapmayı reddetti ve projeye dahil olan pek çok kişinin ifadelerinin yanı sıra, pek çok fotoğrafın ve video görüntüsünün uzunluğunun kendileri için konuşmasına izin verdi, hiçbiri inişlerin sahte olduğunu ima etmedi..Daha da önemlisi, Apollo 11 misyonundan birçok bağımsız kurum tarafından test edilen ve dünya dışı kökenli olduğu tespit edilen çok sayıda örnek getirildi; bunların bazıları normalde Dünya’da bulunmayan nükleer reaksiyonların neden olduğu izotopları içeriyordu.Ancak gerçek gerçek asla bilinemeyebilir.

Fotoğraflar hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek fotoğraflar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.