Dejavu nedir?

Ben bunu daha önceden yaşamıştım

Dejavu nedir?

Dejavu nasıl olur?

Dejavu, insanların yüzde 70’ini etkiler, ancak bilim insanlarının sebebi hakkında kesin bir açıklamaları yoktur. Bu fenomen, aslında yeni bir şey yaşadığınız bir durumda bir aşinalık hissi içerir.

Dejavu kimlerde olur?

En sık genç erişkinlerde görülen bu olay için uzmanlar, genellikle 25 ila 35 yaşları arasında daha yüksek olan dopamin seviyelerine bir bağlantı olduğunu öne sürer.

Google’ın Derin Rüya süreci nedir?

google, görüntünün ne olduğunu belirlemek için kullanılan görüntü tanıma yazılımına sahiptir.

görüntü tanıma yazılımı, tanımaya çalıştığı bir görüntüyle karşılaştırdığı bilinen şeylerin binlerce referans görüntüsüne sahiptir.

Bu nedenle, ona bir köpeğin görüntüsünü sağlar ve görüntüyü tanımasını söylerseniz, görüntüyü referansları ile karşılaştırır, görüntüde köpeklerin görüntüleriyle benzerliklerin olduğunu görür ve size “orada bir şey olduğunu söyler” Bu görüntüdeki köpek! “

Ama bu yazılımı, görüntüdeki köpekleri arayan bir program yapmak için kullanırsanız, o zaman köpeği olmayan bir görüntü verir ve görüntüde bir köpek olduğunu söylerseniz ne olur?

Program, bir köpeğe en yakın olanı bulur ve orada bir yerde bir köpek olması gerektiği söylendiğinden, size köpek olduğunu söyler.

Peki ya bu programı alırsanız ve onu köpek benzeri bir özellik bulduğunda, köpek benzeri görüntüyü daha köpek benzeri olacak şekilde değiştirecek şekilde değiştirirseniz? Öyleyse çıkış görüntüsünü tekrar beslerseniz ne olur?

Program, köpeklerin en ufak ucuna bile benzeyen özellikleri bulacak ve her yerde daha çok köpek gibi görünecek ve köpeklerin her yerde köpek gibi görünmesini sağlayacak.

Beyaz gürültüsünü besleseniz bile, bir köpeğe en küçük en küçük benzerliği ciddi köpek yüzlerine ulaştırır.

Google’ın yaptığı şey bu. Görüntü tanıma yazılımlarını aldılar ve kendilerine geri beslenmelerini sağladılar; görmekte olduğu görüntü, tanıdığı sanılana daha çok benziyordu.

rüya

Dejavu Nedir?

Bir “Deja vu” nasıl veya neden oluşur? Ayrıca bunun için bilimsel bir terim var mıdır? Beyninizin bir tarafı, hatıralar oluşturmak için beyninizin diğer tarafına, yaşadıkça bunları anlatır. Bazen, hafıza bir şey yaşadığınızı anladığınızdan daha hızlı yazılır. Bu, daha önce yaşamamış olsanız bile, olayı daha önce yaşamış gibi hissetmenizi sağlar.

Beyninizi iki tepsili bir masaya sahip olarak düşünün. Bir tepsi gelenler için, diğeri ise dosyalananlar içindir. Beyniniz oldukça dağınıktır, bu yüzden bazen işleri karıştırır ve gelen şeyler yanlışlıkla “zaten dosyalanmış” yığında bulunur.

Gördüğünüzde beyniniz daha önce görmüş olduğunu düşünür, ama aslında görmemiştir.

Dejavu hakkında ilginç bilgiler

Bu kısa video’yu izleyerek Dejavu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Facebook ve Twitter adreslerimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Bu konu ile alakalı soru sormak için hemen tıkla

yorumlarınız Disqus tarafından saklanır.